Alles
samen
goed
geregeld
Bijna gratis scheiden met behulp van mediation

Wat veel mensen niet weten is dat ongeveer 70% van de Nederlandse bevolking in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Wij leggen u uit hoe dit kan.

Kosten mogen nooit een belemmering vormen om gebruik te maken van mediation. Daarom is er in Nederland een subsidieregeling als u beneden een bepaalde inkomens- en vermogensgrens valt. Uw MfN-registermediator van MediationBuro Limburg kan zo'n subsidie (een 'toevoeging' heet het officieel) voor u aanvragen bij de Raad voor Rechtbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand kent alleen subsidie toe aan ervaren mediators (conflictbemiddelaars) die bij de Raad staan ingeschreven, deze mediators zijn tevens gespecialiseerd in personen- en familierecht.
Vrijblijvende kennismakingsafspraak

Start binnen 1 à 2 weken

Ook bereikbaar in de avonduren

Binnen 24 uur reactie na invullen contactformulier
Voorwaarden gesubsidieerde rechtsbijstand - toevoeging 2023

U komt in aanmerking voor subsidie (toevoeging) als u aan een aantal voorwaarden voldoet.
Nb. In geval van echtscheiding wordt in principe niet uitgegaan van de gehuwdennorm, in verband met tegengestelde belangen.
De inkomens- en vermogensgrenzen voor gesubsidieerde rechtsbijstand staan hieronder weergegeven:

Lage eigen bijdrage bij toevoeging
Als u in aanmerking komt voor gefinancierde mediation draagt de Raad voor Rechtsbijstand al uw kosten van de mediator. U betaalt dan slechts een lage eigen bijdrage van 59,00 of 117,00 voor het gehele mediationtraject (in bijzondere gevallen kan zelfs die eigen bijdrage vervallen). De eigen bijdrage bij mediation is aanzienlijk lager dan de eigen bijdrage bij een advocaat.
High Trust - Aanvraag toevoeging
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek zullen de mediators van MediationBuro Limburg met u bespreken of er een mogelijkheid is om in aanmerking te komen voor een toevoeging. De mediators van MediationBuro Limburg vragen voor u de subsidie (toevoeging) aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Omdat zij een High Trust overeenkomst hebben gesloten met de Raad voor Rechtsbijstand weet u binnen ongeveer twee weken of u in aanmerking komt voor een toevoeging. Zeker in deze toch al onzekere periode is het prettig om dit spoedig te vernemen.

Gehuwd, samenwonend of éénoudergezin

Alleenstaand

Max. 42.400,00

Fiscaal jaarinkomen
in peiljaar 2021

Max. 30.000,00

Vrijgesteld per persoon
31.340,00

Box 3 vermogensgrens
in peiljaar 2021

Vrijgesteld per persoon
31.340,00

Vrijgesteld voor resultaatbeoordeling
16.874,00
(tot de helft van het
links genoemde bedrag)

Vrijgesteld vermogen
voor resultaatbeoordeling
per persoon
33.748,00
(onder voorbehoud)*

Vrijgesteld voor resultaatbeoordeling
16.874,00
(tot de helft van het
links genoemde bedrag)
*De vermogensgrens is met ingang van het belastingjaar 2021 voor de resultaatbeoordeling niet langer gekoppeld aan het heffingsvrije vermogen dat de belastingdienst hanteert.